Enhetssupport för olika VPN-appar och tjänster för iptv

Nästan alla bra VPN-tjänster till iptv-kanaler har klientprogramvara för Mac, Windows-datorer, Android-telefoner och iOS-enheter. Många, men inte alla, har klientprogramvara för Linux-användare. Och vissa har klientfunktioner för digitalboxar och routrar.

Om du är hemma och du vill att alla dina utgående och inkommande trafik att gå igenom VPN (säg till exempel att gömma sig från en ISP som annars kan tjäna dig anpassade annonser nu att nätneutralitet har kastrerats), kanske du vill ha en VPN-tjänst som fungerar med ditt hem Router.

Också: 10 sätt att utveckla cybersäkerhetspolicyer och bästa praxis

Tänk dock på att när du flyttar bort från de viktigaste fyra plattformarna, kan stöd vara inkonsekvent och kan kräva en ganska hög nivå av teknisk kunskap. Du kan behöva installera särskild programvara, redigera inställningar, ändra conf-filer och mycket mer.

Vissa VPN-nätverk erbjuder mer än bara grundläggande VPN-tjänster via sina appar. Vissa lägger till ytterligare säkerhetsfunktioner. Du måste titta på varje VPN-leverantörs erbjudande för att avgöra vilka tilläggs funktioner som kan uppfylla dina behov.
Protokoll

Om du tror att Mac vs PC eller Kirk vs Picard kan gnista ett religiöst krig, du inte sett något ännu. Få en massa protokoll nördar argumentera om vilka VPN-protokoll är bäst och du kommer att se några päls flyger.

Faktum är att vissa kommunikationsprotokoll ger bättre säkerhet och skydd än andra. Vissa är äldre och har brutits av hackare. I allmänhet tillhandahåller VPN-leverantörer protokoll som är någorlunda säkra för sina kunder och du kan oftast gå med standardprotokollet som tillhandahålls.

Bästa VPN-tjänster: analys, jämförelse och allt du behöver veta

Om du är en total VPN-nörd eller om du är legitimt bekymrad över att spåras, då en artikel som denna inte kommer att hjälpa. Du måste göra en del djupgående forskning om de olika protokollen och fatta ett beslut baserat på dina personliga behov.

Mitt råd: om du använder VPNS för att skydda dig från ett liv och död hot, måste du gräva djupt för att lära sig mycket mer än en artikel kommer att berätta. I själva verket vill du förmodligen bygga några av dina egna tunnlar under något en kommersiell VPN-leverantör kan erbjuda.

Med andra ord, om du gömmer sig från en nation-stat döda trupp, en tre Buck en månad VPN-tjänst bör inte vara din första försvarslinje.
Loggning och jurisdiktion

Det finns i allmänhet två typer av information som loggas av VPN-leverantörer. Detaljerad surfinformation och grundläggande anslutnings-och faktureringsinformation.

Du vill inte registrera dig för någon VPN-leverantör som loggar detaljerad surfinformation. Vanligtvis människor är oroliga för detta eftersom tillgången på stockar innebär en regering kan begära Surf data, men en annan risk är att företag som loggar denna information kan också sälja den i marknadsföringssyfte.

Också: brute force och Dictionary attacker: en guide för IT-ledare Tech Pro Research

Naturligtvis, bara för att en leverantör hävdar att det inte loggar betyder inte att det är sanningen. Faktum är, jag har inte hittat en enda VPN-leverantör som är oberoende granskas av någon betrodd verifierings organisation. Så, för varje VPN-leverantör, du litar bara på vad de säger.

En av mina redaktörer frågade mig, “Okej då, om du inte kan lita på dem, bör detta även vara ett kriterium för att välja en VPN? ” först är det inte så att du inte kan lita på VPN-leverantörer, det är att det inte finns någon oberoende kontroll av påståenden. Många VPN-leverantörer har en hel del nöjda användare. Gör vissa webbsökningar på företaget du funderar på. Om du hittar en hel del användare galla eller säkerhet Rants, du vet att du behöver överväga en annan leverantör.

När det gäller huruvida jurisdiktion och loggning bör vara ett urvalskriterium, är svaret ja. Bara inte den enda. Faktor det i ditt beslut, förvisso, men du bör förmodligen ha andra faktorer som du anser också.