Russian Tortoise Reptil

Om du letar efter en kolla in alla tillbehör till reptiler du kan köpa på snorbilligt som kommer att vara i familjen i generationer (Nej, allvarligt… jag pratar upp till 50 år) och förblir relativt liten med låga underhåll vana krav, då den ryska sköldpaddan kan bara vara för dig!

Med ursprung från Centralasien importeras många ryska sköldpaddor för att möta kraven från husdjursaffärer som kanske eller kanske inte tar hand om dem bäst.

Om du ska köpa detta husdjur från en djuraffär är det troligt att din sköldpadda importerades och fångades i naturen.

Som med alla djur, vill du göra din due diligence och inspektera djuret före antagandet och fråga om dess bill of health och tidigare vård.

Identifierbar av sina 4 tår och relativt liten storlek, dessa reptiler är feisty och mer interaktiva än andra raser av sköldpadda. De är också relativt härdiga och kan överleva extrem värme och även dalar i 20 grader Fahrenheit.

På grund av detta kommer många som prioriterar elasticitet, lågt underhåll och husdjur med märkbara personligheter att välja denna sköldpadda framför andra.

Ryska sköldpadda äta maskros

När det gäller kost, vill du välja en diet rik på fibrösa bladgrönsaker som lövgrönsaker (tänk kale, collardgrönsaker, spenat etc.) och undvika bröd och sockerhaltiga livsmedel (som frukt) till varje pris.

Din sköldpadda kommer också njuta mumsa på ogräs som maskrosor samt blommor som rosor och hibiskus, bara se till att de ‘ e bekämpningsmedel och herbicid gratis.

För deras livsmiljö kommer din sköldpadda att trivas i ett hölje som är minst 5 kvadratfot (men helst större) med ett blandat substrat (tänk smuts och sand) för att ge gott om dragkraft och hålla dem från att sjunka.

Du vill också ge dem några fina platta stenar för att hålla sina naglar trimmade och servera dem mat på.

Överraskande, de njuta av klättring, så om du kan ge dem möjlighet att göra det utan att sätta upp dem för högt eller riskera en flykt från inneslutningen, gå för det!