Sätt att tjäna pengar på nätet som låter fantastiskt men är inte realistiskt

Internet erbjuder oss ett helt nytt sätt att tjäna pengar. Om du behöver snabba pengar kan du försöka sälja saker på Craigslist eller komma in i den avlägsna jobbekonomin. Om du behöver långsiktig inkomst, Det finns en hel del tillgängliga alternativ, och se om jag vet, med tanke på att jag har tjänat pengar under en lång tid tack vare mina artiklar, nästan sedan jag tog examen från college som du ser på denna hemsida.

Men möjligheterna att tjäna pengar på internet är inte så annorlunda än de som människor har försökt bli rika sedan samhällets början. Ett exempel: på 1800-talet lämnade många engelska och irländska (mestadels män) sina hem för att starta ett nytt liv i Nya Zeeland, lockade inte bara av guldgruvor utan av överflöd av möjligheter inom industrier som timmer, textilier och jakt. I boken the Penguin Historia Nya Zeeland, historikern Michael King citerar en artikel från den tiden: “här, där sociala funktionshinder, exklusiv kast, överbelastade konkurrens och stereotypa gamla världen konventionalism har ännu inte slagit rot, det är ett tydligt område för män av talang, skicklighet och energi att klättra på den sociala stegen och nå en viss grad av rikedom och sociala höjd över havet som bara är möjligt för en gynnad några i andra länder.”

Låter det här sättet att tänka, optimistiskt och troende på meritokrati, inte som logiken som gör att människor vänder sig till internet? Naturligtvis hittade inte alla människor som gick till Nya Zeeland pengar eller blev rika. Gruvorna blev överfulla, sälarna ritades om och på kort tid blev en möjlighet som verkade som gratis pengar mycket konkurrenskraftig.

För att lära dig mer: 14 kända företag som lanserades med mindre än 190 tusen pesos

Samma sak händer på internet. Låt oss titta på digitala satsningswebbplatser som DraftKings eller FanDuel, som båda hävdade att ge nya användare riesgos 500 “riskfria” dollar för sin första satsning. Först verkar det väldigt enkelt, men pengarna är i kredit på webbplatsen, vilket uppmuntrar dig att fortsätta satsa mot människor som förmodligen har mer resurser, mer erfarenhet och mindre skrupler än du. Om det verkligen var så lätt att tjäna pengar på internet via vprepperbutikagning webbplatser, skulle de inte behöva erbjuda dig 5 500 dollar för att övertyga dig om att göra det.

Jag behöver nog inte berätta att vprepperbutikagning på sport är ett dåligt sätt att tjäna pengar online; men det representerar många idéer om inkomstförvärv på internet: allt börjar med en enkel vinst eller en blixt av spänning (något att dra dig), men då blir det komplicerat och blir mer konkurrenskraftigt.

Så hur vet du om din idé att generera pengar har verklig potential? Börja med att komma ihåg att en idé inte är densamma som ett företag. Du bör kunna beskriva exakt hur du kommer att gå från första till sista steget (helst generera inkomst). Det är enkelt, men det är värt att säga: om du verkligen vill tjäna pengar på internet behöver du veta hur du ska tjäna pengar på internet. Du kan inte vara dessa killar: